23:09 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Με 156 «ναι» ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία Αυγενάκη για ΠΑΟΚ - Ξάνθη. Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει από αντιπολίτευση, παράγοντες του ποδοσφαίρου, ομάδες και φιλάθλους. Σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο Sputnik.

Δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο Sputnik. Με αφορμή την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που ψηφίστηκε στη Βουλή, ο κύριος Βασιλειάδης κατακεραύνωσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποδίδοντας στο Μαξίμου πλήρη ευθύνη για την μη τήρηση του νέου νόμου, αλλά και για το τεράστιο μπάχαλο που έχει ήδη δημιουργήσει με την απόφασή του, αγνοώντας, μάλιστα, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς του ποδοσφαίρου.

«Η ΝΔ νομοθετεί αλυσιτελώς και προκαλεί πλήρη διάλυση»

Θύελλα αντιδράσεων, εντός κι εκτός Βουλής, έχει προκαλέσει η τροπολογία Αυγενάκη που κατατέθηκε εσπευσμένα από την κυβέρνηση, η οποία καταργεί την ποινή του υποβιβασμού των ομάδων και την αντικαθιστά με ποινή αφαίρεσης βαθμών, σε περιπτώσεις αδικημάτων, όπως αυτές που διαπιστώθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Οργή για την παρέμβαση της Πολιτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο εκφράζουν σύσσωμη η αντιπολίτευση, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, καθώς και φίλαθλοι των ομάδων. Ωστόσο, νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απέρριψε με δηλώσεις του ότι το ζήτημα του ποδοσφαίρου προκάλεσε κυβερνητική κρίση. 

Σφοδρά πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε, μιλώντας στο Sputnik, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

«Η κυβέρνηση πνίγεται μέσα στις αντιφάσεις της. Πέφτει μέσα στο λάκκο που η ίδια έσκαψε, γιατί αποφάσισε να μην θέσει σε λειτουργία το νομικό οπλοστάσιο και το νέο νομικό πλαίσιο που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον Μάρτιο του 2019. Η κυβέρνηση, έρμαιο των συμφερόντων που την έφεραν στην εξουσία και των πελατειακών της σχέσεων έρχεται να νομοθετήσει χωρίς κανέναν ειρμό, όντας σίγουρη ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που νομίζει ότι λύνει. Ξεκινάει να ξετυλίγεται το κουβάρι των αμετροεπών υποσχέσεων της ΝΔ προκειμένου να έρθει στην εξουσία.

Δεν θα έλεγα ότι μιλάμε για την τροπολογία Αυγενάκη, μιας κι η κυβέρνηση καμώνεται ότι έχει επιτελικό κράτος. Τα πάντα εκκινούν από το Μαξίμου, άρα η μη τήρηση του νέου νομικού πλαισίου είναι με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης, η οποία θα κληθεί όλο το επόμενο διάστημα να διαχειριστεί το τεράστιο μπάχαλο που δημιούργησε, μετά από τη δική μας τετραετία όπου δόθηκαν σκληρές μάχες για την ανάκτηση της κανονικότητας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει τα πάντα, χωρίς καμία συνεννόηση με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς του ποδοσφαίρου. Ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει παρακάτω. Αυτή τη στιγμή νιώθουν δικαίως όλοι αδικημένοι. Θα υπάρξει ένας φαύλος κύκλος. Η ΝΔ νομοθετεί αλυσιτελώς, χωρίς ειρμό, χωρίς σχέδιο, με μόνο της στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που την έφεραν στην εξουσία. Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου».

Ο κύριος Βασιλειάδης έκανε λόγο για πλήρη διασάλευση της νομιμότητας και του κράτους Δικαίου από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ τόνισε ότι αυτή η τροπολογία για ΠΑΟΚ - Ξάνθη γίνεται προάγγελος ταραχών. 

«Το Κράτος υπάρχει για να διασφαλίζει τη νομιμότητα. Η ΝΔ με τις πρακτικές της διασαλεύει τη νομιμότητα, διασαλεύει το κράτος Δικαίου και κάνει τους πάντες να εξεγείρονται, δικαίως, μέσω αυτής της αλυσιτελούς νομοθέτησης. Είναι μια κυβέρνηση συμφερόντων και δημοσίων σχέσεων. Δυστυχώς, με δημόσιες σχέσεις δεν κάνεις πολιτική, αλλά προκαλείς το μπάχαλο που βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες».

Καταλήγοντας, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, αναρωτήθηκε για ποιον νομοθετεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η ΝΔ λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του λαού ή με γνώμονα το συμφέρον λίγων φίλων κι εκλεκτών; Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος, τελικά, θα καταλάβει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χήτας στο Sputnik: Οι μεγαλοκαρχαρίες δεν θα αφήσουν κανέναν υπουργάκο να τους πλήξει

Tags:
υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Κυβέρνηση, Αυγενάκης, τροπολογία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK