07:34 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση με γαλλικές πολυεθνικές είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Με εκπροσώπους από 24 γαλλικές πολυεθνικές εταιρίες συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι εταιρείες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανήκουν στον τομέα της ενέργειας, της άμυνας, των κατασκευών, της διαχείρισης απορριμμάτων, της τεχνολογίας, της ασφάλισης, του τουρισμού, των ποτών και του φαρμάκου.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον γαλλικό επιχειρηματικό κόσμο για την υποστήριξή του στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της κρίσης και κάλεσε τους εν δυνάμει επενδυτές να εκμεταλλευτούν της ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα.

Αρκετές από τις πολυεθνικές είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, πως είτε δεν είχαν παρουσία είτε είχαν απογοητευτεί από τις προσπάθειες τους να επενδύσουν στην Ελλάδα στο παρελθόν.

Ωστόσο, έκαναν λόγο για έναν καινούριο άνεμο που φυσάει στην Ελλάδα και εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναέρθουν στη χώρα τώρα που υπάρχει μια κυβέρνηση που ακούει και κινείται γρήγορα.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τους επιχειρηματίες τις ευκαιρίες στην Ελλάδα για βιώσιμο τουρισμό, για αναβάθμιση υποδομών, για καινοτόμα πρότζεκτ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και για τον εκσυχρονισμό του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας.

Η συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση του MEDEF (French Business Confederation) να οργανώσει σύντομα επίσκεψη Γαλλικών πολυεθνικών στην Ελλάδα.

Tags:
Ελλάδα, Γαλλία, επενδυτές, εταιρείες, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK