19:14 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μάσλοβ επέδωσε στην εκλεγμένη Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Θέματα των ελληνορωσικών σχέσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η εκλεγμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ.

Ο πρέσβης επέδωσε στην κ. Σακελλαροπούλου συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Τι αναφέρει ο Πούτιν στο τηλεγράφημά του

Στο τηλεγράφημα ο Ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζει τις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, την πολιτιστική και πνευματική συγγένεια. Επίσης εκφράζει την πεποίθηση ότι το έργο της κ. Σακελλαροπούλου στο ύψιστο πολιτειακό αξίωμα θα συμβάλλει «στην ανάπτυξη του εποικοδομητικού διαλόγου και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας» όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας.

«Αξιότιμη κυρία Σακελλαροπούλου, δεχτείτε παρακαλώ συγχαρητήρια για την εκλογή σας στο αξίωμα της Προέδρου. Οι ρωσο-ελληνικές σχέσεις βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, την πολιτιστική και πνευματική συγγένεια. Προσβλέπω στο ότι το έργο σας ως Αρχηγού του Κράτους θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εποικοδομητικού διαλόγου και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Σας εύχομαι ειλικρινά κάθε επιτυχία, καθώς και καλή υγεία και ευημερία».

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή εξέλεξε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Πρόεδρο της Δημοκρατίας με 266 θετικές ψήφους. Η κ. Σακελλαροπούλου, που ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέρχεται στο υψηλότερο πολιτειακό αξίωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μια άγνωστη σελίδα στην ελληνορωσική ιστορία

Tags:
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, Αντρέι Μάσλοβ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK