01:43 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Brexit σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και επισημαίνει ότι «σίγουρα δεν αποτελεί μια εξέλιξη που μας χαροποιεί, ούτε ως Έλληνες ούτε ως Ευρωπαίους».

Τη μη ικανοποίηση του για την έξοδο  της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα όμως κατέστησε σαφές η οριστικοποίηση της αποχώρησης ανοίγει και τον δρόμο, για να ξεκινήσει άμεσα, μέσα στην Ένωση, ένας ανοιχτός, Διάλογος για το Μέλλον της Ευρώπης, τη διαδικαστική και ουσιαστική της μεταρρύθμιση.

«Η Μεγάλη Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι όμως και από την Ευρώπη. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, αφού είναι μέρος της ιστορικής της διαδρομής. Και παραμένει πάντα ένας σταθερός σύμμαχος και φίλος της Ελλάδας» διαμηνύει σε σχετική δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης καθιστά σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την εξέλιξη αυτή εδώ και καιρό.

«Ήδη από το καλοκαίρι, στο υπουργείο Εξωτερικών, οργανώσαμε τον θεσμικό διάλογο με πολίτες, επιχειρηματίες και κοινωνικούς φορείς για τη διαχείριση όλων των επιμέρους θεμάτων που προκύπτουν στις συναλλαγές τους με τη Μ. Βρετανία. Συντονίσαμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης τεχνικά, διοικητικά, επιχειρησιακά και οργανωτικά στη βάση ενός ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου» τονίζει.

Ενώ αναφέρει ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα συνεχιστούν, ενώ υπουργείο Εξωτερικών θα παρακολουθεί το θέμα, προσθέτει ποιες ήταν οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης:

«Έχοντας, δε, σαφή εικόνα των προκλήσεων του Brexit για την αγορά και την κοινωνία, στις αρχές του έτους, προχωρήσαμε σε ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση των κρισιμότερων παραμέτρων. Με τον ν. 4652/2020, τον πρώτο νόμο που ήρθε στη Βουλή φέτος, ρυθμίσαμε ζητήματα διαμονής, ασφάλισης και περίθαλψης των Βρετανών πολιτών, διευθετήσαμε θέματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού, τουριστικού, ασφαλιστικού και μεταφορικού τομέα και φροντίσαμε για τη στελέχωση των ελληνικών τελωνειακών αρχών, που θα επιβαρυνθούν σημαντικά μετά το Brexit».
Tags:
Ευρώπη, Brexit, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βαρβιτσιώτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK