13:46 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η εικόνα στην αγορά δεν είναι καλή, με την πτώση στην τιμή του ελαιολάδου να φτάνει στο 15% περίπου, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι συνδεδεμένη με την ελιά.

Στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους ελαιοπαραγωγούς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πετρίνας Λακωνίας, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, τέθηκε το ζήτημα της χαμηλής τιμής του ελαιόλαδου. 

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ διατύπωσε πρόταση για δημιουργία εθνικού συμβουλίου για την ελαιοκομία.

Μάλιστα, σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, σε συνδυασμό με θεσμικές αλλαγές και να τεθεί στο επίκεντρο η συνεταιριστική συνεργασία, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει πακέτο περίπου 100 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελαιοπαραγωγών και έθεσε το ερώτημα, μετά την αλλαγή κυβέρνησης, «πού πήγαν τα χρήματα».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Να κάτσουν κάτω και να βρουν λύσεις. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι δεν την αφορά το ζήτημα». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Καπσαούρης, επεσήμανε πως: «δεν εισπράττουμε στην τιμή την υπεραξία του προϊόντος», ενώ άλλοι αγρότες εξέφρασαν το παράπονο ότι «η τιμή του λαδιού είναι ίδια με την τιμή του νερού».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η εικόνα στην αγορά δεν είναι καλή, με την πτώση στην τιμή του ελαιολάδου να φτάνει στο 15% περίπου, ενώ τόνισε πως η χώρα μας είναι συνδεδεμένη με την ελιά, ένα προϊόν εξαιρετικά ανταγωνιστικό, τον «χρυσό της Ελλάδας».

Τέλος, πρόσθεσε ότι πέρυσι, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, είχε ζητήσει έκτακτη ενίσχυση της ελαιοπαραγωγής και έθεσε το ερώτημα αν υπήρξε συνέχεια σε αυτό το αίτημα, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει εκ νέου το ερώτημα στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Tags:
ΝΔ, ελαιόλαδο, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK