01:20 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Σάββαϊδη, «Ανάλεκτα ελληνικής διπλωματίας».

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Σάββαϊδη, «Ανάλεκτα ελληνικής διπλωματίας».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει γεωπολιτικά εργαλεία και μπορεί να τα εκμεταλλευτεί όταν εμπνεύσει διεθνή εμπιστοσύνη, σοβαρότητα και δέσμευση στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος.

«Εμείς, ως χώρα, διαθέτουμε γεωπολιτικά εργαλεία και μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε όταν η εν γένει συμπεριφορά μας εμπνεύσει διεθνή εμπιστοσύνη, σοβαρότητα και δέσμευση στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, όταν μέσω πολιτικών επιδιώκουμε τη σύγκλιση συμμαχιών κοινότητας συμφερόντων και ανάληψης πρωτοβουλιών, όταν εξηγούμε και τίθουμε στους τρίτους φίλους και αντιπάλους ότι έχουν να κερδίσουν, εφόσον αντιμετωπίσουν τη χώρα μας ως ενεργό πόλο εξαγωγής και διάχυσης ασφάλειας και σταθερότητας, τόσο στον άμεσο περίγυρό της, αλλά και πέραν αυτού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας θα χαράσσεται και θα εφαρμόζεται σχεδόν πάντα σε ένα ασταθές, δύσκολο και ιδιαίτερα απρόβλεπτο περιβάλλον ενώ επεσήμανε πως εάν υποθέσουμε ότι οτιδήποτε συνιστά εν τη πράξει διπλωματία, υπό αυτή την έννοια είναι η ίδια η άμυνα της χώρας. 

Σε Ιταλία και Μάλτα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο Ν. Δένδιας

Στη Ρώμη, θα μεταβεί την Τρίτη ο κ. Δένδιας όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Οι συνομιλίες θα περιλαμβάνουν θέματα διμερών σχέσεων καθώς και ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να δοθεί έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη, στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και στα θέματα ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

​Την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Μάλτα, όπου πρόκειται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Ζορζ Bέλα και να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εβαρίστ Μπαρτόλο με τις συνομιλίες να περιστρέφονται γύρω από θέματα διμερών σχέσεων, το μεταναστευτικό ζήτημα και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δένδιας: Δεν κάνουμε μέτωπο κατά της Τουρκίας κάνουμε μέτωπο λογικής

Δένδιας από Κροατία: Καταδικάζουμε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Tags:
ελληνοτουρκικά, τουρκική προκλητικότητα, Ελλάδα, Τουρκία, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK