09:46 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο νέο νομοσχέδιο για το μητρώο των ΜΚΟ αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Σε συνέντευξή του στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για τις κλειστές δομές φιλοξενίας μεταναστών που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες ανοιχτές.

Στην ερώτηση για το κατά πόσα τα νησιά του βορειοανατολικού πρέπει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Πέστας απάντησε πως η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη, ενισχύοντας τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ακόμη πως δεν εξετάζεται το ζήτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς «ανταποκρινόμαστε στις έκτακτες συνθήκες».

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών, με την πρώτη να δημιουργείται στη Σάμο και αναμένεται να είναι έτοιμη πριν τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Σε διάστημα 4-6 μηνών θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες.

Απαντώντας στην ερώτηση για τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών πως τα επεισόδια στα νησιά ήταν υποκινούμενα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στις ΜΚΟ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά προσέφεραν υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, όμως υπήρχαν και ορισμένες που δρούσαν παρασιτικά και προβληματικά».

Ακόμη, επεσήμανε ότι με το νέο νομοσχέδιο για το μητρώο των ΜΚΟ «θα ελέγχονται καλύτερα αυτά τα πρόσωπα» και πως «οι αρμόδιες αρχές θα βρουν ποιοι υποκινούν τα επεισόδια».

Μιλώντας για το ποδόσφαιρο, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως είχε επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη και τόνισε πως: «έχουμε δύο ξεκάθαρα αποτελέσματα. Πρώτον την επίσκεψη του προέδρου της UEFA στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, και την επίσκεψη του προέδρου της FIFA, κ. Ινφαντίνο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι  πως υπάρχει μια συναντίληψη ότι μπορούμε μαζί να δούμε τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες του ποδοσφαίρου».

«Θα ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές που θα υπάρξουν από αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης, προκειμένου μετά να προχωρήσουμε σε μια αυστηρή υλοποίηση αυτών των συστάσεων που μπορεί να φτάνει μέχρι την αποβολή των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αν δεν εφαρμοστούν οι συστάσεις από την UEFA και την FIFA».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεταναστευτικό: Στο «μικροσκόπιο» οι ΜΚΟ, έρχεται το «Μητρώο Μελών»

Ξενοδόχος στη Λέσβο για μεταναστευτικό: Μόνο κανονάκια νερού χρειάζονται για να απωθήσουν τις βάρκες

Tags:
ποδόσφαιρο, ΜΚΟ, μεταναστευτικό, νησιά, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK