10:23 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Κουμουτσάκου και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Σε μια έντονη αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο, όσον αφορά στην υπόθεση του προσφυγικού προβλήματος στη χώρα, ύστερα και από τη νύχτα έντασης στη Λέσβο την προηγούμενη νύχτα, ενεπλάκησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

Κουμουτσάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεφε ένα μαύρο κύκλωμα που τρεφόταν από το προσφυγικό πρόβλημα

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε πως η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει βρήκε μια κατάσταση «με 80.000 αιτήσεις ασύλου να εκκρεμούν, με υπερπληθυσμούς στα κέντρα υποδοχής και με μηδενικές επιστροφές. Κυρίως βρήκαμε ένα κύκλωμα – δίκτυο συμφερόντων – που απομυζούσε και εκμεταλλευόταν την ταλαιπωρία και την δυστυχία αυτών των ανθρώπων. ΜΚΟ – όχι όλες -. Αυτό το μαύρο και σκοτεινό δίκτυο δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το σπάσει μέσα σε λίγους μήνες. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το 80% των αιτούντων έβγαιναν ως ευάλωτοι, ώστε να ξεκινήσει πάλι ένας φαύλος κύκλος με αιτήσεις ,γιατρούς, δικηγόρους κ.α. Τι έκανε ο νόμος ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ; Ηταν νόμος παραγωγής καθυστερήσεων που έτρεφε αυτό το μαύρο κύκλωμα».

Επιπλέον, ο υπουργός έκανε αναφορά και στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά «έχει εντάξει στον γεωστρατηγικό σχεδιασμό της το μεταναστευτικό. Κάθε τρεις και λίγο απειλεί ότι θα ανοίξει τις πύλες. Αυτό λειτουργεί ως πράσινη κάρτα. Ως πρόσκληση. Αυτή τη δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση την διαχειρίζεται. Με λάθη και δυσκολίες όμως τα κυκλώματα θα τα σπάσουμε σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει ακροδεξιές εμμονές

Ο κύριος Τζανακόπουλος προχώρησε σε ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης, για πολιτικές εξαθλίωσης των μεταναστών ώστε να αποτραπεί η είσοδος άλλων στη χώρα ενώ προχώρησε ακόμα παραπέρα μιλώντας για ακροδεξιές εμμονές της κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξενοδόχος στη Λέσβο για μεταναστευτικό: Μόνο κανονάκια νερού χρειάζονται για να απωθήσουν τις βάρκες

Μπαρούτι η κατάσταση στη Λέσβο: Στα «κάγκελα» κάτοικοι και μετανάστες

 

Tags:
μεταναστευτικό, Βουλή, Προσφυγικό, ΜΚΟ, Μόρια, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK