14:30 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο υπάρχει και τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ.

Ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, την Αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβανόταν και τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ και την θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης σε δήμους στους οποίους υπάρχουν δομές φιλοξενίας. 

Κατά την ψηφοφορία, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών»  ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25  καταψήφισαν.

Η νέα  ρύθμιση προβλέπει μεταξύ άλλων την σύσταση Μητρώου μελών  και εργαζομένων στις ΜΚΟ, τη θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης προς τους δήμους στα όρια των οποίων λειτουργούν δομές φιλοξενίας προσφύγων, καθώς και τον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστατευτικού προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Μαύρα κυκλώματα τρέφονται από το προσφυγικό πρόβλημα

Μπαρούτι η κατάσταση στη Λέσβο: Στα «κάγκελα» κάτοικοι και μετανάστες

Tags:
ψηφοφορία, Βουλή, τροπολογία, Νομοσχέδιο, ΜΚΟ, μεταναστευτικό, Προσφυγικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK