12:05 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κίνας, εκφράζοντας τη συμπάθεια του ελληνικού λαού για τα θύματα του κορονοϊού.

Επιστολή στον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «μεταφέροντας» τη συμπάθεια του ελληνικού λαού για τα θύματα του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός συμπάσχει πλήρως με τον φίλο κινεζικό λαό».

«Ελπίζουμε όλοι ότι ο νέος κορονοϊός σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο, χάρη στα αποφασιστικά μέτρα των κινεζικών αρχών, οι οποίες έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για το σκοπό αυτό, προκειμένου να προστατεύσουν, όχι μόνον τους Κινέζους πολίτες, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο από την εξάπλωση της νόσου» έσπευσε να προσθέσει.

«Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της επιδημίας και στους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό, στους οποίους θα ήθελα να ευχηθώ, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους όλων των Ελλήνων, ταχεία ανάρρωση» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, υπερβαίνει τους 490, ενώ τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζουν τα 25.000.

Ο νέος ιός έχει επεκταθεί σε πάνω από 25 χώρες, ενώ για πρώτη φορά εντοπίστηκε στην πόλη Γουχάν, στην επαρχία Γουμπέι της Κίνας, τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίντεο: Έλεγχοι και θερμομετρήσεις σ' όλους τους Κινέζους επιβάτες στο «Ελ. Βενιζέλος»

Κορονοϊός: Θετικά στον ιό δύο νεογνά στην Κίνα – Πιθανή η απευθείας μετάδοση από τη μητέρα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, ιός, κοροναϊός, κορονοϊός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κίνα, Σι Τζινπίνγκ, Προκόπης Παυλόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK