21:47 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τα στελέχη του Λιμενικού καλούνται να σώζουν ζωές προσφύγων αλλά ταυτόχρονα να προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος. 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναφέρθηκε στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, της ελληνικής ακτοφυλακής που δικαίωσαν απόλυτα τον ιδρυτικό τους στόχο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Επί ένα αιώνα στάθηκαν οι φύλακες των θαλασσών μας. Αρωγοί των νησιωτών μας, πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στη θάλασσα. Πρώτοι σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και προστάτες του θαλασσίου περιβάλλοντος και του φυσικού του κάλους».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το λιμενικό σώμα πλήρωσε και βαρύ τίμημα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

«Να θυμηθούμε σήμερα και να τιμήσουμε τον Μαρίνο Ζαμπάτη που σκοτώθηκε το 1997 σε μάχη με λαθρέμπορους στο Ιόνιο, τον λιμενάρχη Πάρου το Δημήτρη Μάλαμα ο οποίος προδόθηκε από την καρδιά του διασώζοντας ναυαγούς του "Σάμινα" και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που το σκάφος του και το πλήρωμά του γλίτωσε πάνω από 5000 ψυχές στη θάλασσα της Λέσβου. Λύγισε και αυτός σε ηλικία μόλις 44 ετών από την πίεση και το ανθρώπινο δράμα με το οποίο έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι λιμενικοί μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.  

Έπειτα, ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο ρόλο του Λιμενικού Σώματος σήμερα λέγοντας ότι μαζί με την αστυνόμευση των λιμένων και θαλασσών, τα μέλη του λιμενικού καλούνται και σε μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή: να σώζουν ζωές προσφύγων αλλά ταυτόχρονα να προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

«Σε αυτή την αποστολή οι λιμενικοί μας απαντούν με τη δράση τους, σε όσους, ευτυχώς ήταν λίγοι, που τους στοχοποίησαν στο παρελθόν». 

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι μετά τις εκλογές η πολιτική για το μεταναστευτικό άλλαξε, σημειώνοντας πως: «τα θαλάσσια σύνορα μας φυλάσσονται και όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα επιστρέφουν άμεσα στις χώρες προέλευσης. Οι πιο πολλές ΜΚΟ κάνουν σπουδαίο έργο. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν κάποιες που δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο τους και αυτό δεν θα το ανεχθούμε άλλο» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης για επενδύσεις: Το 2020 είναι κομβική χρονιά

Μητσοτάκης για αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας: Το είπαμε και το κάναμε

Tags:
Λιμενικό Σώμα, μετανάστες, μεταναστευτικό, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK