11:54 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η μαθήτρια λιποθύμησε στη μέση του δρόμου επιστρέφοντας στο σπίτι από το σχολείο της, περιστατικό που αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν τρέφεται σωστά.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη λιποθυμία μαθήτριας γυμνασίου στην Ηλεία από την πείνα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι με βάση τον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας.

«Το “επιτελικό” κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές, όπως ομολόγησε μέσω διαρροών χθες το Υπουργείο Εργασίας» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media.

Οι γονείς της μαθήτριας που λιποθύμησε από την πείνα, αναφέρουν σε επιστολή τους χαρακτηρίζουν «απαράδεκτο να είναι και οι δύο άνεργοι και να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για το ημιτελές σπίτι, καθώς και άλλους φόρους που όπως πρόσθεσαν δεν τους αναλογούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός γι' αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό».

«Όσο, λοιπόν, και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για “ευημερία και ανάπτυξη για όλους”, ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει. Και οι χιλιάδες γονείς που σήμερα βλέπουν να έχουν κοπεί τα σχολικά γεύματα που επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πραγματικότητα, καταλαβαίνουν τη διαφορά. Και κυρίως καταλαβαίνουν ποιος πραγματικά νοιάζεται για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και ποιος μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πορτοσάλτε για μαθήτρια που λιποθύμησε από την πείνα: «Πες την μπιπ σου αλλού»

Tags:
Ηλεία, λιποθυμία, μαθήτρια, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK