12:09 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δίωρη συνάντηση σε «καλό κλίμα» είχαν » ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διήρκησε περίπου δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε σε «καλό κλίμα».

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι πρώην υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτές, Δημήτρης Βίτσας και Γιάννης Μουζάλας, η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γιάννης Μπουρνούς και Γιώργος Ψυχογιός.

Από την κυβέρνηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας, Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο ειδικός γραμματέας, Μάνος Λογοθέτης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού, όπως η αποσυμφόρηση των νησιών, οι επιστροφές, τα κλειστά κέντρα κράτησης, οι ΜΚΟ και οι θέσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Μηταράκης εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή των προκατόχων του στη σύσκεψη και έκανε λόγο για ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων.

«Να παρουσιάσουμε τη δική μας στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ελπίζω πάνω σε αυτή τη στρατηγική να βρούμε σημεία συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα, με πηγές του υπουργείου, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και σημείο σύγκλισης υπήρξε σχετικά με την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών, μέσω μεταφορών στην ενδοχώρα και μέσω επιστροφών.

«Υπάρχουν πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, αλλά υπήρξαν και σημεία σύμπτωσης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση στη Λέσβο με τους κατοίκους να ζητούν άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.

Tags:
Γιώργος Κουμουτσάκος, Νότης Μηταράκης, ΣΥΡΙΖΑ, Προσφυγικό, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK