17:34 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σαμποτάζ» του έργου στο Ελληνικό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις κατεδαφίσεις στην περιοχή της επένδυσης.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η δαπάνη θα καλυφθεί από τη LAMDA και ότι στόχος της συγκεκριμένη διάταξης είναι να μπουν στο χώρο οι μπουλντόζες.

«Η πρόβλεψη στη διάταξη είναι ρητή. Θα γίνουν με δαπάνες του επενδυτή, δηλαδή της LAMDA, δηλαδή του Λάτση. Όχι του Δημοσίου», ξεκαθάρισε.

Ακόμη ζήτησε να τελειώνει ο λαϊκισμός και αναφέρθηκε σε βουλευτές και μέσα που, όπως είπε, ισχυρίζονται ότι «η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στον Λάτση».

«Στη σύμβαση που η κυβέρνηση Τσίπρα κύρωσε με νόμο, υπάρχει πρόβλεψη ότι δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση έως ότου λήξουν όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες επί των κυρίων νομοθετικών παρεμβάσεων», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι η τροπολογία κατατίθεται για να κερδηθεί χρόνος.

Ανέφερε δε, ότι η γεν. γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, προσέφυγε στο ΣτΕ για να μπλοκάρει το έργο και μέχρι να λήξουν αυτές οι δικαστικές εκκρεμότητες, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση.

«Δηλαδή, βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μια δικιά του τελευταία ημέρα, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση, και μετά έχουμε τον κ. Κατρίνη (σ.σ. Κίνημα Αλλαγής), να λέει ότι δεν μπαίνουν οι μπουλντόζες!», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Υπενθύμισε επίσης τις προσφυγές του Κρίτωνα Αρσένη (σ.σ. ΜέΡΑ25) και του Συλλόγου Αρχαιολόγων του υπουργείου Πολιτισμού.

«Πρέπει να ξέρετε ότι στο Σύλλογο Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται δεξιά παρέκκλιση!  Εκεί είναι 70% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Δεν μιλάνε με τους Συριζαίους, τους θεωρούν δεξιούς! Έρχεται δηλαδή η Αριστερά και η άκρα Αριστερά, και μάλιστα και του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερά κάνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να μπλοκάρει την επένδυση και να λέει μετά ότι δεν μπαίνουν οι μπουλντόζες και μετά, όταν φέρνουμε εμείς νόμο να επισπεύσουμε τις πρόδρομες εργασίες, μας ρωτάτε και γιατί φέρνουμε διάταξη. Γιατί υπάρχετε εσείς! Αυτή είναι η απάντηση. Εμείς ξεμπλοκάρουμε το έργο που σαμποτάρετε! Αυτή είναι η απάντηση», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Μιλώντας για την τροπολογία, ο υπουργός ανέφερε ότι ξεμπλοκάρει το έργο ώστε να μπουν οι μπουλντόζες, καθώς το έργο ξεκινάει από την κατεδάφιση των υφισταμένων κτισμάτων.

«Αντί να περιμένουμε την μεταβίβαση, ο επενδυτής παίρνει πάνω του το ρίσκο. Ο επενδυτής, πληρώνοντας τα έξοδα για την κατεδάφιση που είναι πολλά εκατομμύρια, ρισκάρει. Διότι αν χαθεί μια προσφυγή στο ΣτΕ, θα έχει ξοδέψει πολλά εκατομμύρια για τις κατεδαφίσεις χωρίς να μπορεί να πάρει το ακίνητο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημείωσε δεν η LAMDA παίρνει ρίσκο, επιταχύνοντας τα έργα και χαρακτήρισε το Ελληνικό «εμβληματικό έργο» που «στέλνει σήμα στις αγορές».

Tags:
Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, επένδυση, Βουλή, Ελληνικό, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK