13:04 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήρια της η νέα πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου είναι η νέα πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, η οποία σήμερα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γραφείο του στο Λευκό Οίκο.

Η κ. Παπαδοπούλου, πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται πρέσβης της χώρας μας στις ΗΠΑ.

Κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο Πρόεδρος Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην σχέση των δύο χωρών και χαρακτήρισε την Ελλάδα «πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», σχολιάζοντας παράλληλα, την πρόσφατα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας που υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός, από τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Tags:
Ελλάδα, ΗΠΑ, οικονομία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK