09:09 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε σε εκδήλωσης της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Πτολεμαΐδα. 

Το γιατί η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ μέχρι το 2023, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης  κατά την διάρκεια εκδήλωσης της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Πτολεμαΐδα. 

«Εκτός από την περιβαλλοντική ευαισθησία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού την οποία δεν κρύβουμε, υπάρχει το θέμα των διεθνών τιμών του διοξειδίου του άνθρακα κάτι που ΔΕΗ δεν αντιμετώπιζε ως πρόβλημα πριν από μια δεκαετία», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι εν μέσω αυτών των εξελίξεων με τις υψηλές εισφορές co2 που πληρώνει η ΔΕΗ, «ο λιγνίτης κατέληξε από διαμάντι και πετράδι να γίνει βαρίδι της επιχείρησης», ανέφερε.

Εξήγησε ακόμη ότι η επιχείρηση είναι βαριά τραυματισμένη από τα αποτελέσματα της διοίκησης των τελευταίων πέντε ετών και ανέφερε πως η απορρόφηση του κόστους του CO2 από την επιχείρηση ώστε η απολιγνιτοποίηση να αλλάξει χρονικό ορίζοντα «είναι δυσβάστακτη ενέργεια»  και για έναν επιπλέον λόγο.

Ο ελληνικός λιγνίτης είναι υποδεέστερος σε θερμογόνο δύναμη από τον γερμανικό Λιγνίτη  και έχει μεγαλύτερο κόστος εξόρυξης και λειτουργίας.

Παράλληλα, επιτέθηκε σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για τις επιλογές της και μίλησε για «άθλιο λαϊκισμό ανθρώπων που έχουν τεράστιες ευθύνες για το κατάντημα της ΔΕΗ, που πρέπει να απολογούνται αντί να παριστάνουν τους εισαγγελείς». 

«Η απολιγνοτοποίηση είναι για μένα ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα» τόνισε ο υπουργός και υποσχέθηκε ότι θα «είμαστε παρόντες να εγγυηθούμε ώστε η μετάβαση της Οικονομίας για την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας και της περιοχής της Μεγαλόπολης να γίνει με τον ομαλότερο τρόπο». 

Χθες το βράδυ ο υπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται δορυφορικά είτε εντός της ΔΕΗ υποστηρίζοντας την λειτουργία της επιχείρησης,  ενώ σήμερα θα επισκεφτεί την κοινότητα Νυμφαίου και στην συνέχεια θα έχει συνάντηση με φορείς του Δήμου Αμυνταίου. 

Tags:
Τέλος Λιγνίτη, Πτολεμαΐδα, ΔΕΗ, Κωστής Χατζηδάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK