12:08 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με επιστολή του προς τους, Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ζητά να κάνουν ανοιχτό διάλογο για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Σε «ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο» για τα κόκκινα δάνεια καλεί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: «κάθε λύση οφείλει να ξεκινά από σωστή διάγνωση: Η μαζική πώληση των κόκκινων δανείων δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αν συνεχιστούν οι πωλήσεις, θα ενταθεί απελπιστικά η κοινωνική και οικονομική κρίση (συμπεριλαμβανομένης και της απαξίωσης των τραπεζών). Συνεπώς, έχουμε υποχρέωση να βρούμε εναλλακτική, ορθολογική λύση που σταματά τις πωλήσεις, εξυγιαίνει τις τράπεζες και, παράλληλα, προστατεύει τους δανειολήπτες που έχουν πέσει θύματα της κρίσης».

Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει την πρότασή του για το θέμα.

Όπως μάλιστα τονίζει: «κρίνουμε ότι, επιτυγχάνει τον τερματισμό των πωλήσεων/πλειστηριασμών και ταυτόχρονα εξυγιαίνει τις τράπεζες - με μοναδικούς ζημιωμένους τα ταμεία/funds».
Tags:
Δημήτρης Κουτσούμπας, Φώφη Γεννηματά, Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης, κόκκινα δάνεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK