13:01 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των απειλών και την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Για την ενίσχυση των συνόρων με τη χρήση νέων τεχνολογιών, μίλησε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η επιτήρηση των συνόρων ενισχύεται σε συνεργασία με τη FRONTEX, τις Ευρωπαϊκές Αρχές και το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα υιοθετείται το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) ενεργοποιώντας τη διαλειτουργική χρήση νέων τεχνολογιών μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων  και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής» , ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον υπουργό κατά την απάντησή του σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου με θέμα «Χάρτες ΧΥ, ΑΟΖ και Προστασία συνόρων προς τη μεριά της Τουρκίας».

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος οι Ένοπλες Δυνάμεις, κάνουν οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και επιτήρηση του χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην αστυνόμευση των συνόρων με την «παρακολούθηση, καταγραφή και ενημέρωση» για περιστατικά που χρήζουν αντιμετώπισης από τα Σώματα Ασφαλείας και αξιοποιούν όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Tags:
θάλασσα, Τεχνολογία, σύνορα, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK