19:29 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών και τις ρυθμίσεις που θα ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες για κατασκευή έργων μίλησε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και δίνοντας έμφαση στις πρωτοβουλίες εκείνες όπου μέσω της ΕΕΤΑΑ και νομοθετικών ρυθμίσεων ξεμπλοκάρουν διαδικασίες για την απορρόφηση προγραμμάτων, κατασκευή έργων.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προχωρά σε συμβάσεις έργου με ιδιώτες μηχανικούς, οι οποίοι στη συνέχεια θα δουλεύουν με τους δήμους για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες δόμησης και να γίνονται οι μελέτες των δήμων.

«Το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων σε τεχνικές υπηρεσίες, σε πολιτικούς μηχανικούς το αντιμετωπίζουμε ριζικά μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης, η οποία είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία, στην οποία συμμετέχει το υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ. Θα διαμορφώνει συμβάσεις έργου για συγκεκριμένα projects με ιδιώτες πολιτικούς μηχανικούς τους οποίους θα διαθέτει στη συνέχεια στους Δήμους προκειμένου να πραγματοποιούνται οι μελέτες, τα πάσης φύσεως έργα, και να στελεχωθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία οι υπηρεσίες δόμησης, οι οποίες επανέρχονται στους δήμους για να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επίσης, από την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε, θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών.

Σχολιάζοντας την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, προανήγγειλε ότι θα καθιερωθούν κριτήρια που αφορούν την ποιότητα της δουλειάς σε ορισμένους χώρους. 

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη βελτίωσης των διαδικασιών που αφορούν στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ, για τις οποίες θα υπάρξει σχετικό νομοσχέδιο.

«Δεν μπορούν όλοι να κρίνονται με τον ίδιο τρόπο. Το μοντέλο της αξιολόγησης που έχει τηρηθεί ως τώρα στο Δημόσιο αφορά περισσότερο τους ανθρώπους που είναι σε γραφεία και κάνουν διοικητικές δουλειές. Αυτό δεν είναι το κατάλληλο μοντέλο για να κρίνεις για παράδειγμα κάποιον που εργάζεται ως νοσοκόμος, ή κάποιον που εργάζεται στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Εκεί τα κριτήρια πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένα ανάλογα με τις συνθήκες, τις δυνατότητες και τη δουλειά που κάνει ο καθένας», δήλωσε.

Τέλος, αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο υπουργός σχολίασε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα.

Tags:
Δημόσιο, ΑΣΕΠ, μηχανικός, δήμος, Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK