01:35 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε αναφέριε ότι «τρεις μέρες πριν από την (σ.σ. Μικρασιατική) Καταστροφή βγήκε διάταγμα που έλεγε πως οι Ίωνες θα μπουν μόνο αν έχουν διαβατήριο».

Διευκρινίσεις για τους «Έλληνες της Μικράς Ασίας που μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα», παρείχε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε:

«Δεν είπα καθόλου βλακεία. Είπα ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους νησιώτες όπως η κυβέρνηση τότε εγκατέλειπε τους Ίωνες στην τύχη τους αφού είχε εκδώσει διάταγμα με το οποίο για να μπει ένα Ίωνας στην Ελλάδα έπρεπε να έχει διαβατήριο».

Συνέχισε με αναφορά στα ιστορικά γεγονότα σημειώνοντας ότι «το Μικρασιατικό μέτωπο έπεσε στις 22 Αυγούστου. Ο Κεμάλ μπήκε στη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε οι Έλληνες ήταν στα αζήτητα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για το μεταναστευτικό ο κ. Κουρουμπλής είχε αναφέρει ότι «και τότε οι Έλληνες μπήκαν ως λαθραίοι γιατί τους ζητούσαν διαβατήρια».

Για το μεταναστευτικό τόνισε ότι η κυβέρνηση περιορίζει τις επιτάξεις στα νησιά ενώ θα έπρεπε να επιτάξει όλους τους δήμους της χώρας.

«Το πρόβλημα είναι εθνικό και πρέπει να το σηκώσουμε όλοι μαζί και εγώ ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξω όλη την κατανομή» ανέφερε.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά ώστε να πάνε στην Ευρώπη και να τους πει «ή μεταφέρετε τη διαδικασία του ασύλου στην Τουρκία και ό,τι πέφτει στην Ελλάδα ή και εμείς αφήνουμε ανοιχτά τα σύνορα». Πρόσθεσε ότι «αν δεν εκβιαστεί η Ευρώπη η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα και θα γίνουμε όλοι ρατσιστές».
Tags:
μεταναστευτικό, Έλληνες, Μικρά Ασία, Παναγιώτης Κουρουμπλής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK