16:52 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέσω κύκλων, το ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη να δημοσιοποιήσει τις υποκλοπές χωρίς να μετατρέπει τη Βουλή σε «πλυντήριο».

Την κίνηση Βαρουφάκη να επιχειρήσει να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015, σχολίασαν σκωπτικά κύκλοι του ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι μπορεί να το κάνει χωρίς να μετατρέπει τη Βουλή σε «πλυντήριο».

«Εάν ο κ. Βαρουφάκης επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα τις υποκλοπές που έκανε στο Eurogroup, να το πράξει με δική του ευθύνη και να μην προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο», σχολίασαν κύκλοι του ΚΙΝΑΛ που επικαλείται το ΑΠΕ.

«Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε ότι για όλα όσα συνέβησαν στην οικονομία το Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές από το Κίνημα Αλλαγής.

Η κίνηση Βαρουφάκη που έβαλε «φωτιά» στη Βουλή

Ενώ σε εξέλιξη ήταν η συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά, ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις ηχογραφήσεις των Eurogroup του α' εξαμήνου του 2015.

Για την κίνησή του αυτή επικαλέστηκε του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες, καθώς δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο της ιδιωτικής σφαίρας.

«Με το να καταθέσω τις ηχογραφημένες συνομιλίες, θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα», δήλωσε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επέστρεψε ως «απαράδεκτο» τον φάκελο με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup.

«Όταν κάποιος επιθυμεί να δημοσιεύσει κρυφές συνομιλίες κορυφαίων ευρωπαϊκών οργάνων, θα πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη αυτή. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο του κ. Βαρουφάκη», δήλωσε ο κ. Τασούλας.
Tags:
ηχογράφηση, Βουλή, Γιάνης Βαρουφάκης, Κίνημα Αλλαγής, ΚΙΝΑΛ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK