14:17 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (196)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη, όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Την θέληση της Ελλάδας να συνεισφέρει στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ που θα επιβάλλει το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, από τη θάλασσα και από τον αέρα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, είναι ιδιαίτερα ευτυχής από αυτή την απόφαση, και σημείωσε από τις Βρυξέλλες πως η Ελλάδα όπως και στο παρελθόν, είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια αναφορικά με την Λιβύη, κατ’ αρχήν με μέσα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη θα χρειαστεί.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας, αναφέρθηκε και στην συνάντηση που οργάνωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο για τα θέματα που αφορούν τη διεύρυνση στα Βαλκάνια, όπου το παρόν έδωσε και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τονίζοντας πως: «Εκεί, τοποθετήθηκα εκ μέρους της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεύρυνση, αλλά βεβαίως θα πρέπει και η αλβανική πλευρά να τηρήσει την τεθείσα αιρεσιμότητα (conditionalities)».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως ο κ. Δένδιας έλαβε μέρος και στην εκδήλωση των Δωρητών που βοηθούν την Αλβανία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου χρόνου, όπου, όπως έκανε γνωστό, υπενθύμισε ότι κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, ήταν ο πρώτος υπουργός που επισκέφθηκε την Αλβανία λίγες ώρες μετά το σεισμό, ενώ η χώρας μας είχε ήδη παράσχει βοήθεια στην Αλβανία και στον αλβανικό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιμένει ο Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε έως τέλους το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στη Λιβύη

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (196)
Tags:
όπλα, εμπόριο όπλων, εμπάργκο, Λιβύη, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK