ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Την βίαιη προσαγωγή στη ΓΑΔΑ του προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, «Μάξιμου Σαράφη», αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Προανακριτική Επιτροπή.

Η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τη βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis «Μάξιμου Σαράφη» στη ΓΑΔΑ, καθώς σύμφωνα με το newpost.gr, ο συγκεκριμένος μάρτυρας αρνήθηκε να καταθέσει.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, την απόφαση αυτή συνυπέγραψαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ το αίτημα φέρονται να μην έχουν υπογράψει οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Ούτως ή άλλως, το ΚΚΕ θεωρεί προσχηματική τη διαδικασία και έχει ζητήσει να καταθέσουν οι μάρτυρες με τη φυσική τους παρουσία και το πραγματικό τους όνομα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε υπέρ της απόρριψης του αιτήματος του Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθεί από τις εργασίες ο Θάνος Πλεύρης της ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να εξεταστούν οι προστατευμένοι μάρτυρες χωρίς κουκούλα, ενώ η εξέτασή τους αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα στις 16:00 το μεσημέρι σε ειδικό χώρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

Στο κτίριο βρίσκεται και η εξαμελής αντιπροσωπεία της Βουλής.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
κατάθεση, προσαγωγή, μάρτυρας, ΓΑΔΑ, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Εξεταστική Επιτροπή, επιτροπή, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK