ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Για «θεσμική εκτροπή» κατηγορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για την Novartis.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis και την απόφαση συνυπέγραψαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την βίαιη προσαγωγή στη ΓΑΔΑ του προστατευόμενου μάρτυρα με ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ασκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Για θεσμική εκτροπή, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προστατευόμενων μαρτύρων και ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis.

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει πως «εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων».

Μάλιστα, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

«Απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ κατηγορεί και τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα για τη δική του «κάλυψη και ανοχή».

Τέλος. όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του θα καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω απ' όλα στον Ελληνικό λαό.

«Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμαρά, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν» τονίζει ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
ΚΙΝΑΛ, ΓΑΔΑ, μάρτυρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΝΔ, Novartis, επιτροπή, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK