21:13 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μίλησε για την αιφνιδιαστική απεργία χθες στα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Για την αιφνιδιαστική απεργία στον ΟΣΕ χθες Τρίτη και την τροπολογία που δρομολογεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για προσωπικό ασφαλείας μίλησε ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής στον ΑΝΤ1.

«Μια ομάδα συνδικαλιστών του ΟΣΕ έκλεισαν χθες το αμαξοστάσιο και δεν ξεκίνησαν τα τρένα» ανέφερε ο υπουργός και υποστήριξε ότι οι καταληψίες στο αμαξοστάσιο ανήκουν σε συγκεκριμένο χώρο.

Ξεκαθάρισε δε πως θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους προκάλεσαν παρακώλυση συγκοινωνιών.

«Εμείς είπαμε χθες στους εργαζομένους του ΟΣΕ “ή θα ανοίξετε το αμαξοστάσιο ή θα επιβληθεί ο νόμος» είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί μια χούφτα εργαζομένων να κρατά ομήρους τους πολίτες που θέλουν να κινηθούν».

Μίλησε δε για παρακώλυση συγκοινωνιακού έργου και κατάληψη εργασιακού χώρου από εργαζομένους του ΟΣΕ και σημείωσε ότι δεν είχαν ειδοποιήσει την διοίκηση για την απεργία τους, γι αυτό και πολλοί πήγαν στο πόστο τους κανονικά το πρωί.

Τέλος αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας ο υπουργός ανέφερε πως έχει ήδη ετοιμαστεί η σχετική τροπολογία.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια τροπολογία έτοιμη για προσωπικό ασφαλείας. Αλλά και πάλι θέλω να σας πω ότι αυτό πρέπει να είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και πρέπει να είναι εφαρμόσιμο. Όχι λειτουργία, λοιπόν, κανονική. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς (σ.σ. το πλαίσιο) δεν είναι συγκεκριμένο. Θα πρέπει να νομοθετήσουμε να υπάρχουν συγκεκριμένες βάρδιες. Στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν υπάρχει. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Για να ξέρουμε ποιες βάρδιες πρέπει να μην μπορούν να απεργήσουν αν θέλουν για να μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα τρένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμα πως τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν με προσοχή ώστε το υπουργείο να είναι «συνταγματικά εντάξει».

«Εμείς θα πάρουμε τα παραδείγματα που υπάρχουν σε άλλες χώρες, που έχουν ίδια συνδικαλιστική κουλτούρα  με την Ελλάδα, όπως η Ιταλία και η Γαλλία και θα προσπαθήσουμε να νομοθετήσουμε έτσι ώστε για κάποια συγκεκριμένα δρομολόγια, για κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, σε ώρες αιχμής να γίνονται κάποια συγκεκριμένα δρομολόγια», κατέληξε.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι το προσωπικό ασφαλείας δε σημαίνει ότι λειτουργεί σε μια απεργία το μετρό ή τα λεωφορεία κανονικά

Tags:
ΜΜΜ, Κώστα Καραμανλής, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, 24ωρη απεργία, απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK