13:17 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κανονικά θα προχωρήσει η κυβέρνηση στις αποφάσεις της για τα κλειστά κέντρα στα νησιά, διεμήνυσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση αναφορικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα προχωρήσουν κανονικά, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για το καλό των νησιωτών και της χώρας να προχωρήσει στην ανακοινωθείσα απόφασή της», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Αναφορικά με το «πάγωμα» της επίταξης για μία εβδομάδα διευκρίνισε ότι ενώ έχει προχωρήσει η σχετική απόφαση της κυβέρνησης, με εξαντλητικό διάλογο, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μέσω της επίταξης, υπάρχει «η καλή διάθεση» να ακουστούν οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών.

«Αυτό δεν οδηγεί σε αναστολή της ανακοινωθείσας πολιτικής από την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Να σημειωθεί πως ο κ. Κουμουτσάκος θα έχει σήμερα συνάντηση με τους πρεσβευτές της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

«Τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, δηλαδή τα κράτη εισόδου αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πίεση από τα μεταναστευτικά ρεύματα, δέχονται το μεταναστευτικό κύμα, έτσι Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Κύπρος έχουν κάθε λόγο -θα έλεγα ότι επιβάλλεται- να συνομιλούν και να συντονίζονται, καθώς αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, έχουν κοινές ανησυχίες και τελικά κοινούς προβληματισμούς. Ενόψει της μεγάλης διαπραγμάτευσης για την αντικατάσταση του Δουβλίνου ΙΙΙ πρέπει να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία», σημείωσε.

Συνάντηση για το μεταναστευτικό θα έχει και στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών.

«Θέλουμε να ακούσουμε λεπτομερώς την παρουσίαση των σκέψεων και της δικής τους πρότασης, σχετικά με το νέο σύμφωνο ευρωπαϊκής μετανάστευσης και ασύλου [...] να πάμε στην ουσία της γερμανικής πρότασης, ώστε να μπορούμε να την αξιολογήσουμε», δήλωσε.

Αναφορικά με το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια ελληνική πρωτοβουλία από τον περασμένο Σεπτέμβριο να γίνει στην Αθήνα μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα.

Tags:
ασυνόδευτα, αιτούντες άσυλο, άσυλο, κέντρα υποδοχής προσφύγων, νησιά, νησί, μεταναστευτικό, Προσφυγικό, Γιώργος Κουμουτσάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK