18:18 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Για να αποφύγουν την άμεση γελοιοποίησή τους, επιδιώκουν την διεύρυνση του σαθρού σε βάρος μου κατηγορητηρίου» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε σημερινή του δήλωση, τονίζει πως κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει σε βάρος του, ενώ ταυτόχρονα τονίζει πως οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Παπαγγελόπουλος, επισημαίνει ότι: «οι συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, τα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα δεν ωφέλησαν τους άθλιους σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες μου».

«Για να αποφύγουν την άμεση γελοιοποίησή τους επιδιώκουν τη διεύρυνση του σαθρού σε βάρος μου κατηγορητηρίου. Μεγαλύτερη απόδειξη της αθωότητάς μου δεν υπάρχει. Ας ερευνήσουν ό,τι θέλουν και όσο θέλουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Επίσης, σημειώνει πως οι διώκτες του θα πρέπει να μην ξεχνούν τα άρθρα 86 παρ. 1, 2 και 3 του Συντάγματος και 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003, καθώς σύμφωνα με αυτά «δίωξη, ανάκριση ή προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση για πράξεις που τυχόν τέλεσα ως υπουργός δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής. Απόφαση η οποία λαμβάνεται μετά την υποβολή πρότασης 30 τουλάχιστον βουλευτών, με συγκεκριμένη αναφορά στα στοιχεία της αξιόποινης πράξης, διαφορετικά είναι απαράδεκτη».

Tags:
μάρτυρας, Βουλή, Novartis, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK