ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εισαγγελικές αρχές επιβεβαιώνουν τη νομιμότητα των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής των δύο προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση», ενώ δηλώνουν αναρμόδιες για την άρση εκτέλεσής τους.

Τη νομιμότητα των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής των δύο προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση», επιβεβαιώνει ο εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Παράλληλα, σε σχετικό του έγγραφο, το οποίο δημοσιεύει ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ», ο εισαγγελικός λειτουργός αναγνωρίζει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε κάθε στάδιο της έρευνας, μπορούν να εξετάζονται με τη χρήση ηλεκτρονικών ή οπτικοακουστικών, μέσων προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι της προστασίας τους».

Όσον αφορά τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί ανάκλησης των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής, ο κ. Μπρακουμάτσος εξηγεί ότι καθ’ ύλιν αρμόδιοι γι’ αυτό είναι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, τα οποία διερευνούν το ενδεχόμενο σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis.

«Δεν επεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αναφορικά με τη κλήτευση, την εξέταση τον υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής» ξεκαθαρίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τετάρτης, ούτε η «Αικατερίνη Κελέση» εμφανίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), προκειμένου να καταθέσει ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής, πράττοντας όπως ακριβώς και ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας, «Μάξιμος Σαράφης». 

Αμέσως κινήθηκε η διαδικασία εκτέλεσης του εντάλματος βίαιης προσαγωγής των δύο μαρτύρων, οι οποίοι όμως παραμένουν άφαντοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλων ζήτημα ανάκυψε, μετά την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής η κατάθεση των δύο μαρτύρων να γίνει αυτοπροσώπως και χωρίς «κουκούλες» ή άλλα μέσα απόκρυψης της πραγματικής τους ταυτότητας.

Η θέση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για τους προστατευόμενους μάρτυρες «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση» εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ).

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αμφότεροι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές, στη βάση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά το ενδεχόμενο «σκευωρίας» στην υπόθεση της Novartis.

Η ΕΛΑΣ, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο φύλαξης ή παρακολούθησης των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Tags:
Εισαγγελία Διαφθοράς, εισαγγελική έρευνα, εισαγγελέας, προσαγωγές, προσαγωγή, μάρτυρας, Novartis, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK