ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Θα είναι μια δύσκολη και μακρά διαπραγμάτευση αλλά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα βρούμε μια λύση που θα είναι κοινά αποδεκτή».

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σημερινό έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, υπογράμμισε πως η σημερινή διαπραγμάτευση είναι ιδαίτερα σημαντική για το μέλλον της Ευρώπης καθώς: «καθώς καλούμαστε να συζητήσουμε το ύψος του ευρωπαίκού προϋπολογισμού για τα επόμενα έξι χρόνια. Ένα είναι βέβαιο, δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα».

Στη συνέχεια, τόνισε πως η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει φιλόδοξους στόχους και πρέπει να δοθούν οι αντίστοιχοι πόροι για να υλοποιηθούν, ενώ η εθνική γραμμή της Ελλάδας είναι να διαφυλαχθούν τα εισοδήματα των αγροτών αλλά και να βοηθηθούν να κάνουν την μετάβαση σε ένα τρόπο παραγωγής πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερους αναπτυξιακούς πόρους, ένα μεγαλύτερο ΕΣΠΑ για να στηριχθεί περισσότερο η ανάπτυξη της οικονομίας.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα διεκδικεί «έμπρακτη αλληλεγγύη όχι απλά στα λόγια, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος και στη φύλαξη των συνόρων καθώς τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα», ενώ θεωρεί πως η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη και μακρά αλλά είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Επιπλέον, αναφερόμενος στους πόρους που έχει διαθέσει η ΕΕ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό και τη φύλαξη των συνόρων «σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις είναι μειωμένοι».

«Αυτό είναι ένα λάθος και θα το θέσουμε καθώς δεν μπορούμε να λέμε πως θέλουμε μια Ευρώπη που προστατεύει τους πολίτες της και να μην διαθέτουμε τους απαραίτητους πόρους για να υποστηρίξουμε με μεγαλύτερη ακόμη οικονομική ισχύ της χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ενώ πρέπει να υποστηρίξουμε και την FRONTEX», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε πως οι πόροι που θα λάβει η χώρα είναι αυξημένοι σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο αλλά «το ύψος των συνολικών πόρων που διαθέτει η ΕΕ νομίζω πως μπορεί να βελτιωθεί».

 

 

Tags:
Σύνοδος Κορυφής, Ελλάδα, πρόσφυγες, χρηματοδότηση, πόροι, μετανάστες, μεταναστευτικό, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK