12:14 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία και κάτι καλύτερο για την χώρα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωσή του προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι στον πρώτο πολυετή προϋπολογισμό μετά την κρίση, οι δαπάνες για την κοινωνική συνοχή «δυστυχώς μειώνονται αντί να αυξάνονται, και τα κριτήρια κατανομής τους γίνονται ακόμη πιο άδικα ιδιαίτερα για τις αδύναμες χώρες».

Ακόμη επεσήμανε πως αυτή η εξέλιξη «δεν είναι μόνο άδικη» αλλά και «έξω από κάθε πλαίσιο πολιτικής ηθικής», καθώς η χώρα μας, όπως είπε, «υπέστη τεράστιες θυσίες κατά τη κρίση και έχασε το 1/4 του εθνικού της πλούτου» .

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν διεκδίκησε επιπρόσθετα κονδύλια για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως ο ίδιος όταν διετέλεσε πρωθυπουργός, το είχε πραγματοποιήσει «με επιμονή και μεθοδικότητα».

«Ως πρωθυπουργός διεκδίκησα με επιμονή και μεθοδικότητα να υπάρξουν επιπρόσθετα κονδύλια από αυτά που προτείνονται, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο μέτρο αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, προκειμένου η Ευρώπη να μείνει ενωμένη, αλλά και ως ελάχιστη στήριξη για να μην χάσει η χώρα το τραίνο της σύγκλισης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως δυστυχώς, «ο κ. Μητσοτάκης δεν συνέχισε αυτή την διεκδίκηση», και «όχι μόνο την απεμπόλησε ολοκληρωτικά αλλά δεν συμμετείχε στην Σύνοδο που διοργάνωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, των φίλων της συνοχής, την Πορτογαλία, προκειμένου να διεκδικήσει συμμαχίες και να θέσει το πλαίσιο των ελληνικών διεκδικήσεων» και συνεπώς προσέρχεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής «χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία και κάτι καλύτερο για την χώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιπλέον σχολίασε ότι «δυστυχώς το δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και συμμάχου, του δεδομένου συμμάχου και στην εξωτερική πολιτική και στα πλαίσια της Ευρώπης, αποτελεί συνταγή αποτυχίας» και υπογράμμισε πως «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τουλάχιστον αξίζουν μια κυβέρνηση που θα διεκδικεί και δεν θα αγνοεί το δίκιο τους».

Tags:
ευρωπαϊκά κονδύλια, κονδύλια, πόροι, Σύνοδος Κορυφής, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK