06:06 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την πηγή του ΜέΡΑ25, η αποκάλυψη των συνομιλιών θα αναδείξει την αλαζονεία και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονταν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Οι ηχογραφημένες συνομιλίες των συνεδριάσεων του Eurogroup που έχει καταγράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 10 Μαρτίου, όπως έγινε σήμερα γνωστό από αξιόπιστη πηγή του MέΡΑ25 που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Όπως σημειώνεται, κορυφαίο στέλεχος του ΜέΡΑ25 είπε ότι οι συνομιλίες απομαγνητοφωνούνται και θα είναι έτοιμες στις αρχές Μαρτίου, όμως λόγω του ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα απουσιάζει σε ταξίδι στην Αυστραλία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, τα κείμενα θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 10 Μαρτίου.

Κι αυτό γιατί, θα πρέπει να είναι και ο ίδιος στην Αθήνα ώστε να απαντήσει σε κάθε ερώτημα ή ζήτημα που θα τεθεί, από οποιαδήποτε πλευρά.

Σύμφωνα με τον ίδιο κομματικό αξιωματούχο, το ΜέΡΑ25 εμμένει στη θέση του ότι η αποκάλυψη των συνομιλιών θα φωτίσει αθέατες πλευρές των συνεδριάσεων, ενώ θα αποκαλυφθεί και η αλήθεια.

Από τον ίδιο αξιωματούχο διευκρινίστηκε ότι έχουν ηχογραφηθεί συνεδριάσεις μετά το τρίτο Eurogroup επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η εγγραφή άρχισε μετά την διαπίστωση ότι στο κορυφαίο αυτό όργανο της ΕΕ, δεν τηρούνταν πρακτικά.

Υπεθυμίζεται πως στις 14 Φεβρουαρίου, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έριξε «βόμβα» στη Βουλή, κατέθεσε στα πρακτικά τις ηχρογραφήσεις των Eurogroup του α' εξαμήνου του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι κατέθεσε στα πρακτικά όλες τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Eurogroup, προκειμένου να βάλει ένα «τέλος» στα ψεύδη που ακούγονται για την περίοδο του α’ εξαμήνου του 2015.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επέστρεψε ως απαράδεκτο τον φάκελο με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup και τόνισε πως: «όταν κάποιος επιθυμεί να δημοσιεύσει κρυφές συνομιλίες κορυφαίων ευρωπαϊκών οργάνων, θα πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη αυτή. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο του κ. Βαρουφάκη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση του κ. Τασούλα έγινε εν απουσία του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος είχε ήδη αποχωρήσει από τη Βουλή, λόγω της κηδείας ενός φιλικού του προσώπου.

Tags:
Διαπραγμάτευση, ΣΥΡΙΖΑ, Eurogroup, συνομιλίες, συνομιλία, ηχογράφηση, ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK