12:04 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Θα ήταν πιο έντιμο για τον ίδιο και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την πατρίδα μας».

Την δική του απάντηση στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα επιπρόσθετα κονδύλια που έπρεπε να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Πέτσας.

«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του. Καταγγέλλει τα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν καν αρχίσει η Σύνοδος!», σχολιάζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Πέτσας, θα ήταν πιο έντιμο για τον κ. Τσίπρα και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την πατρίδα μας, πραγματικούς, όχι «πέτσινους», σαν τα 7,5 δισ. ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας, η "διαπραγματευτική" τακτική του οποίου, κόστισε στους Έλληνες πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα και διδάσκεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγήν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης» σημειώνει ο κ. Πέτσας.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας καταγγέλει ότι δεν πήγε ο πρωθυπουργός στην Πορτογαλία για την Σύνοδο των «Φίλων της Συνοχής», ενώ η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, όταν ο κ. Τσίπρας έστελνε σε αντίστοιχες συνόδους τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών.

Tags:
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK