18:39 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Νότη Μηταράκη με τον Γερμανό υφυπουργό Εσωτερικών, Χέλμουτ Τάιχμαν.

Συνάντηση με τον Γερμανό υφυπουργό Εσωτερικών, Χέλμουτ Τάιχμαν είχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με το μεταναστευτικό να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τους δύο Έλληνες αξιωματούχους να εκφράζουν από την πρώτη στιγμή, τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του Ελληνικού λαού προς τον Γερμανικό, όσον αφορά στις επιθέσεις που έγιναν στην πόλη Χάναου.

Με το πέρας της συνάντησης, ο κύριος Μηταράκης δήλωσε πως η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ η ελληνική πλευρά παρουσίασε το μέγεθος «της μεταναστευτικής κρίσης που βιώνουμε, η οποία είναι πρόβλημα το οποίο δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Έλληνας υπουργός «Δεν μπορεί πέντε νησιά του Αιγαίου να σηκώνουν όλο το βάρος της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης».

«Συμφωνήσαμε ότι στη νέα δομή της Σάμου η Γερμανία θα στηρίξει και με ιατρική βοήθεια και με τεχνικά έργα και άλλες απαραίτητες υποδομές», συμπλήρωσε ο κύριος Μηταράκης, προσθέτοντας πως  «η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει ενωμένη μια κρίση που μας αφορά, με μια σημαντική μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου, όπου πλέον δεν θα σηκώνουν το βάρος μόνο τα κράτη πρώτης γραμμής, αλλά αυτό θα μοιράζεται δίκαια σε όλη την Ε.Ε.».

Οι πρωτοβουλίες της Γερμανίας κατά την ευρωπαϊκή της προεδρία

Από την πλευρά του, ο Γερμανός αξιωματούχος παρουσίασε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Γερμανία κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ε.Ε., την οποία θα αναλάβει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, το οποίο όπως είπε, θα δίνει έμφαση στην μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο.

Σύμφωνα με τον Τάιχμαν, το σχέδιο βασίζεται σε τέσσερα σημεία, που αφορούν στην ισχυρότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων με αποφασιστικό ρόλο της FRONTEX, τη δημιουργία ελεγχόμενων κέντρων στα εξωτερικά σύνορα, όπου θα γίνεται μια προκαταρκτική εξέταση ασύλου, την αλληλέγγυα κατανομή των προσφύγων σε όλα τα κράτη - μέλη και την αποτροπή δευτερογενούς μετανάστευσης.

Tags:
πρόσφυγες, Γιώργος Κουμουτσάκος, Νότης Μηταράκης, μεταναστευτικό, Ελλάδα, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK