ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η αστυνομία πρέπει «να κάνει τη δουλειά της» αναφορικά με τη βίαιη προσαγωγή μαρτύρων της Novartis.

Αιχμές για τη στάση της αστυνομίας αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για «συστολή της αστυνομίας» που όπως είπε «δεν αντιλαμβάνεται».

«Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και καθαρός δημοσίως. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη συστολή της αστυνομίας. Την σέβομαι, γιατί σέβομαι γενικώς την αστυνομία αλλά δεν την αντιλαμβάνομαι», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η προανακριτική της Βουλής ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή των προστατευόμενων μαρτύρων καθώς ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση» δεν εμφανίστηκαν στη ΓΑΔΑ για να εξεταστούν από τους βουλευτές, τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής και τόνισε ότι η αστυνομία έχει υποχρέωση να το εκτελέσει.

«Υπάρχει ένα νομίμως εκδοθέν ένταλμα που γράφει επάνω Ελληνική Δημοκρατία, μια απάντηση του Αρείου Πάγου ότι αυτό είναι νόμιμο και μια υποχρέωση της Αστυνομίας να εκτελέσει το ένταλμα», τόνισε.

Για το ενδεχόμενο να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων, ο υπουργός ανέφερε:

«Αν κατά τη διάρκεια της εκτελέσεώς του εντάλματος αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαρτύρων, σε αυτό δεν θα ευθύνεται η Αστυνομία. Σε αυτό θα ευθύνονται αυτοί που δεν προσήλθαν με νόμιμο τρόπο».

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν είμαι ακόμη σε θέση να το πω αυτό».

«Θέλω όμως να είμαι καθαρός επειδή στην υπόθεση αυτή έχω και έννομο συμφέρον. Όποιος δεν εκτελέσει νομίμως εκδοθέν ένταλμα, είναι αντιμέτωπος με παράβαση καθήκοντος. Εγώ περιμένω από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», τόνισε.
Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
ΓΑΔΑ, αστυνομία, Ελληνική Αστυνομία, Βουλή, προανακριτική επιτροπή, μάρτυρας, προσαγωγή, Novartis, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK