ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες την Πέμπτη με το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δύο τηλεφωνήματα προς το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε την Πέμπτη ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχικά ο «Μάξιμος Σαράφης» επικοινώνησε με τη ΓΑΔΑ στις 12.12 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ακολούθως, 10 λεπτά πριν από τις 7 μ.μ., επανήλθε με νεότερο τηλεφώνημα.

Και στα δύο τηλεφωνήματα, ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να δήλωσε ότι δεν προσήλθε προς εξέταση στην προανακριτική επιτροπή όχι από απείθεια, αλλά επειδή δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη της ανωνυμίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα παραπάνω η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε εγγράφως την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Από το έγγραφο αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προκύπτει πως το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων διαβεβαίωσε τον προστατευόμενο μάρτυρα ότι - ως αρμόδιο για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν διαταχθεί για τον ίδιο - ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της εισαγγελίας.

Κατόπιν τούτου, ο «Μάξιμος Σαράφης» δήλωσε στο Τμήμα Προστασίας ότι είναι στη διάθεση της προανακριτικής και θα μεταβεί στο σημείο το οποίο θα του υποδειχθεί, ώστε να μεταφερθεί στον χώρο μετάδοσης καταθέσεων.

Γεωργιάδης: Δεν αντιλαμβάνομαι τη συστολή της αστυνομίας

Την Παρασκευή, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης άφησε αιχμές για τη στάση της αστυνομίας αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Όπως σημείωσε, δεν αντιλαμβάνεται τη «συστολή της αστυνομίας».

«Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και καθαρός δημοσίως. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη συστολή της αστυνομίας. Την σέβομαι, γιατί σέβομαι γενικώς την αστυνομία αλλά δεν την αντιλαμβάνομαι», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η προανακριτική της Βουλής ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή των προστατευόμενων μαρτύρων καθώς ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση» δεν εμφανίστηκαν στη ΓΑΔΑ για να εξεταστούν από τους βουλευτές, τις προηγούμενες ημέρες.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
Novartis, Ελληνική Αστυνομία, ΕΛΑΣ, τηλεφωνική επικοινωνία, ΓΑΔΑ, μάρτυρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK