06:23 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το δικό του μήνυμα μετά τη συνάντηση με Μέρκελ, Μακρόν, Σάντσεθ, Κόντε και Κόστα έστειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενόψει της επανέναρξης της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τον νέο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τη συμβιβαστική του πρόταση στην ολομέλεια των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σε εξαμερή συνάντηση με τους ομολόγους του από Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλλία συμμετείχε στις Βρυξέλλες νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης και έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω Twitter αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των χωρών της ΕΕ και υποστηρίζει τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει για το μέλλον και την ευημερία των πολιτών μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,  επέμεινε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο απέχουν πολύ από αυτές της Κομισιόν και της Ευρωβουλής.

«Δεν πρέπει να εμφανιστούμε ως νέοι αλχημιστές», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναφέρθηκε στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας πως οι περικοπές στον τομέα αυτό είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από τις προσδοκίες των πολιτών.

Tags:
κοινός προϋπολογισμός Ευρωζώνης, Προϋπολογισμός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK