19:02 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (104)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εμφανίστηκε η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» που ορίστηκε να καταθέσει τη Δευτέρα στις 20:30 στην Προανακριτική Επιτροπή.

Στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε λίγο πριν τις 14:30 η προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η μάρτυρας θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή τη Δευτέρα στις 20:30.

Ώρες πριν την εμφάνισή της υπήρχε έντονη φημολογία ότι θα εμφανιστεί καθώς και ότι βρισκόταν σε επικοινωνία με το τμήμα προστασίας μαρτύρων. 

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας θα καταθέσει και ο προστατευόμενος μάρτυρας με την ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» που το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ οικειοθελώς.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες εμφανίστηκαν μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, με βάση την οποία οι προστατευόμενοι μάρτυρες μπορούν να καταθέσουν, όπως ακριβώς επιθυμούν, διατηρώντας κρυφή την ταυτότητά τους

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί απόφαση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για την άμεση κατάθεση των δύο μαρτύρων, χωρίς κουκούλες ή χρήση ηλεκτρονικών μέσων, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε αλλοίωση των προσωπικών τους δεδομένων.

Η απόφαση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση των δύο μαρτύρων, που δεν προσήλθαν στην ειδική αίθουσα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου επρόκειτο να καταθέσουν ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία διερευνά το ενδεχόμενο σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (104)
Tags:
προστασία, μάρτυρας, κατάθεση, επιτροπή, Βουλή, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK