ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (119)
0 0 0
Βρείτε μας

Να αποχωρήσει από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, αποφάσει το KKE, υπογραμμίζοντας πως θα επανεξετάσει τη στάση του αν αλλάξουν τα δεδομένα στη διαδικασία.

Από την κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis αποχώρησε το ΚΚΕ, καθώς, όπως σημειώνει «δεν νομιμοποιεί τις κουκούλες».

Σύμφωνα, με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, Ο εισηγητής Νίκος Καραθανασόπουλος, σημείωσε πως το ΚΚΕ θα επανεξετάσει τη στάση του αν αλλάξουν τα δεδομένα, δηλαδή αρθεί το καθεστώς προστασίας.

«Από την αρχή (σ.σ. το ΚΚΕ) ανέδειξε την ανάγκη να εξετασθούν όλα τα στοιχεία και οι μάρτυρες, ιδίως οι ανώνυμοι, οι λεγόμενοι “προστατευόμενοι”, που είναι πλέον ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης. Να εξετασθούν χωρίς κουκούλα, με την φυσική τους παρουσία, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και με πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους», αναφέρει η ΚΟ του ΚΚΕ και προσθέτει: «Τόσο με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ όσο και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, οι μάρτυρες αυτοί θα εξετασθούν κάτω από συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ουσιαστική εξέτασή τους, δηλαδή χωρίς τη φυσική τους παρουσία, με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και χωρίς γνωστοποίηση των στοιχείων τους».

Στη συνέχεια σημειώνει πως η στάση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ παρεμποδίζει την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και «κουκουλώνει» το «σκάνδαλο Novartis»,

Υπογραμμίζει τέλος, πως το κόμμα θα επανεξετάσει τη στάση του αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (119)
Tags:
μάρτυρας, αποχώρηση, ΚΚΕ, προανακριτική επιτροπή, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK