ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (119)
0 0 0
Βρείτε μας

Αλληλογραφία με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής είχε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αναφορικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Θέμα παράνομης διαρροής έξι εγγράφων του FBI για την υπόθεση Novartis έθεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, αρνούμενη εκ νέου τη διαβίβασή τους στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Η εισαγγελέας επικαλείται την προστασία μαρτύρων και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την δικαστική συνδρομή που έχει υπογράψει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η κ. Τουλουπάκη θέτει ζητήματα παράνομης κατοχής και διαρροής των εγγράφων προς την επιτροπή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την Τετάρτη η επιτροπή απέστειλε έγγραφο πως την κ. Τουλουπάκη, ζητώντας να διαβιβαστούν έξι έγγραφα του FBI, προσδιορίζοντας επακριβώς τα στοιχεία που αναζητεί.

Το γεγονός φαίνεται να δημιουργεί προβληματισμό σε δικαστικό επίπεδο, καθώς τα έγγραφα είναι φυλασσόμενα στην εισαγγελία Διαφθοράς και εκτιμάται ότι η γνώση της επιτροπής προέρχεται από διαρροή προσώπου που τα κατέχει παρανόμως.

Σε απάντησή της στην επιτροπή και σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τουλουπάκη επεσήμανε πως οποίος έχει στην κατοχή του τα έγγραφα ή  γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Στην αρχή της εβδομάδας η εισαγγελέας ενημέρωσε την προανακριτική επιτροπή για την Novartis ότι δεν θα αποστείλει τα απόρρητα έγγραφα, εκτός αν εξασφαλιστεί από την επιτροπή σχετική άδεια του FBI.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (119)
Tags:
Εισαγγελία Διαφθοράς, εισαγγελέας, Βουλή, Novartis, Ελένη Τουλουπάκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK