ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έφεραν οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό. Η Κουμουνδούρου κατηγορεί το Μαξίμου για επικοινωνιακή πολιτική. Κυβερνητικές πηγές απαντούν συμβουλεύοντας «σιωπή».

Οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό και το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων έφεραν σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου κάλεσε την κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να «αφήσει τις επικοινωνιακές πομφόλυγες» και να εκπονήσει εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Η απροσχημάτιστη εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών ως μοχλό πίεσης από την πλευρά της Τουρκίας δεν μπορεί να μένει αναπάντητη από την Ευρώπη» και «η κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας Τουρκίας – ΕΕ για το μεταναστευτικό.

«Η επιλογή Ερντογάν να ανοίξει τη στρόφιγγα του προσφυγικού δεν είναι τυχαία, ήρθε την ώρα που οι πρωτοφανείς και ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης στα νησιά πρώτης υποδοχής οδήγησαν σε διχασμό και εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις, με τις εικόνες ντροπής να κάνουν το γύρο του κόσμου», παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «οφείλει να σοβαρευτεί, να αφήσει την πολιτική της επικοινωνίας και να εκπονήσει εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Ειδικότερα, ζητά από την κυβέρνηση: να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, να απαιτήσει την άμεση παρέμβαση της ΕΕ και να ομαλοποιήσει την κατάσταση στα νησιά, προχωρώντας άμεσα σε αποσυμφόρησή τους.

«Η εργαλειοποίηση του προσφυγικού από τη Τουρκία σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης στη περιοχή και απαράδεκτων διεκδικήσεων από τη πλευρά της, πέρα από όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν επιτρέπει άλλους ανεύθυνους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς από την κυβέρνηση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι «δεν είναι η ώρα της επικοινωνιακής ρητορείας, ούτε η ώρα των εσωτερικών ισορροπιών με τους γαλάζιους δημάρχους και περιφερειάρχες», αλλά «είναι η ώρα της ευθύνης και της εθνικής συνεννόησης» και καταλήγει: «Ας ελπίσουμε ο κ. Μητσοτάκης να το κατανοήσει πριν να είναι εξαιρετικά αργά».

Κυβερνητικές πηγές: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα να σιωπά

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικές πηγές παρατηρούσαν ότι «αντί να κάνει κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σιωπά».

«Οι Έλληνες μπορούν να αντιληφθούν τι θα συνέβαινε αν διαχειριζόταν αυτή την κρίση ο κ. Τσίπρας, η κα Χριστοδουλοπούλου και ο κ. Κυρίτσης. Θα έλεγαν σε όλους "περάστε". Όλοι θυμούνται άλλωστε τη λυσσαλέα αντίδρασή τους στη δημιουργία του φράχτη στον Έβρο. Σε αντίθεση με την πολιτική ανοικτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι απαιτείται για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.
Tags:
Ελλάδα, Τουρκία, μετανάστευση, μετανάστες, κυβερνητικές πηγές, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέρνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK