ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυαν σε 10 σημεία τα «τραγικά λάθη» της κυβέρνησης, ενώ η ΝΔ απάντησε διερωτώμενη «που έχει εξαφανιστεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές» ο Αλέξης Τσίπρας.

Σφοδρή σύγκρουση προέκυψε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ μετά τα 10 «τραγικά λάθη» στο μεταναστευτικό που χρεώνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση την κυβέρνηση.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας κάνουν λόγο για παραλήρημα, ενώ διερωτώνται «που έχει εξαφανιστεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές; Πετάει χαρταετό;».

Οι ίδιοι κύκλοι ξεχωρίζουν το 10 σημείο των όσων υποστηρίζει η Κουμουνδούρου και είναι ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το γεγονός ότι απέναντί της έχει μία υπεύθυνη αντιπολίτευση έτοιμη «να βάλει πλάτη». 

Όπως χαρακτηριστικά απαντά η Πειραιώς «μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί» η τοποθέτηση αυτή.

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυαν σε 10 σημεία τα «τραγικά λάθη» της κυβέρνησης, μεταξύ αυτών, η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές και την αλλαγή έξι συντονιστών σε επτά μήνες.

Κατηγορεί την κυβέρνηση για μη εκπόνηση σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών, σημειώνοντας ότι «η Μόρια από 5.000 ανθρώπους τον Ιούλιο έχει φθάσει σήμερα να έχει 25.000». 

Όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το newpost.gr, κάθε άλλο παρά αιφνιδιαστική ήταν η εκμετάλλευση του προσφυγικού από την Τουρκία, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει το παραμικρό σχέδιο.

«Ενώ θα όφειλε από την πρώτη στιγμή να έχει εκπονήσει και να ακολουθεί ένα αξιόπιστο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού και των συναφών προκλήσεων της Τουρκίας» προσθέτουν.

Παρατηρούσαν εξάλλου ότι «ενώ ο κ. Μητσοτάκης ισχυριζόταν ότι διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Τούρκο Πρόεδρο, εδώ και τέσσερις μέρες δεν έχει υπάρξει επίσημη επικοινωνία, η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις πάντοτε οφείλει να υπάρχει σε ανώτατο επίπεδο, όπως έκανε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας που αντιμετωπίζει την ίδια κρίση, αλλά με πολύ διαφορετικούς όρους και όπως έκανε στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας στις πιο δύσκολες στιγμές των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Tags:
Τουρκία, σύνορα, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Έβρος, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK