18:09 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (214)
0 0 0
Βρείτε μας

Το μεταναστευτικό θα είναι το βασικό ζήτημα στη σημερινή (04/03) έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., ύστερα από αίτημα του Μαργαρίτη Σχοινά. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα ενημερώσεις τους εκπροσώπους των Κ.Ο. των κομμάτων για τις προεκτάσεις του θέματος.

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα αναμένεται να επικρατήσει σήμερα (04/03) τόσο στις συναντήσεις του Νίκου Δένδια με τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων όσο και στην έκτακτη του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε..

Επίσκεψη Μητσοτάκη και ηγεσίας της Ε.Ε. στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε χθες (03/03) τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και μαζί του ήταν και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Στις δηλώσεις του προς τον Τύπο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Τουρκία ως «επίσημο διακινητή» και είπε πως η κατάσταση στα σύνορα συνιστά «ασύμμετρη απειλή» για τη χώρα μας.

Από την πλευρά της, κ. Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωση την οικονομική υποστήριξη της Ελλάδας από την Ε.Ε. με το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε πως «τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά».

Πέρα από τους προαναφερθέντες, στον Έβρο βρίσκονταν και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ντάβορ Μποζίνοβιτς.

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπέβαλε αίτημα για έκτακτη σύγκληση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. και έτσι, σήμερα (04/03), οι αξιωματούχοι από τα 27 κράτη-μέλη αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν μέτρα υποστήριξης της Ελλάδας. 

Ο κ. Σχοινάς, μάλιστα, έχει σημειώσει το εξής:

«Η Ε.Ε. πρέπει πάντα, όταν βρίσκεται ενώπιον δοκιμασίας, να επιδεικνύει ενότητα. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την Ε.Ε.».

Ενημέρωση των κομμάτων από τον Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ύστερα από εντολή του κ. Μητσοτάκη, αναμένεται σήμερα (04/03) να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων και να τους ενημερώσει σχετικά με τις ευρύτερες προεκτάσεις του μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

Αρχικά, θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της Κ.Ο. της Ν.Δ., Άγγελο Συρίγο, στις 11:30 και στις 12:00 με τον Γιώργο Μαρίνο του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, κατά τη μία, θα ενημερώσει τον Αντώνη Μυλωνάκη από την «Ελληνική Λύση», στις 14:00 τον Γιώργο Κατρούγκαλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και στις 19:15 τη Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25.

Επίσης, ο κ. Δένδιας θα έχει τηλεφωνική συνομιλία και με τον Ανδρέα Λοβέρδο από το ΚΙΝΑΛ λόγω απουσίας του τελευταίου στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δένδιας έχει υποβάλει αίτημα σύγκλησης του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., το οποίο προγραμματίζεται για την Παρασκευή (06/03).

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (214)
Tags:
Έβρος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Νίκος Δένδιας, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK