ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νότης Μηταράκης μιλώντας για τη διαχείριση στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι ο σχεδιασμός είναι: Φύλαξη συνόρων, επιστροφές, κλειστά κέντρα και διεθνοποίηση.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των εξελίξεων στο μεταναστευτικό περιέγραψε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης. Όπως είπε, ο σχεδιασμός είναι: «Φύλαξη συνόρων, επιστροφές, κλειστά κέντρα και διεθνοποίηση» του προβλήματος.

Ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «ασύμμετρη απειλή» που δεν έχει σχέση με προσφυγική κρίση.

«Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για όσο χρειαστεί», τόνισε και πρόσθετε ότι «συνεχίζουμε να φυλάμε τα σύνορα» και ταυτόχρονα «διεθνοποιούμε το πρόβλημα».

Αναφερθείς στη στάση της Τουρκίας, ο υπουργός εξήγησε ότι η Άγκυρα δεν τηρεί τη συμφωνία με την ΕΕ κι αυτό είναι κάτι που «πρέπει να αντιμετωπιστεί τις επόμενες μέρες».

«Οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι αν δεν φυλάμε εμείς τα σύνορα, όλο αυτό το πρόβλημα θα μετακυληθεί σε όλη την Ευρώπη», παρατήρησε.

Κληθείς να μιλήσει σχετικά με τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά, ο κ. Μηταράκης είπε ότι αυτή τη στιγμή, «όλη η προσπάθεια είναι στην προσπάθεια διαχείρισης των συνόρων. Για τα κλειστά κέντρα ο πρωθυπουργός κάνει διαπραγμάτευση με την τοπική κοινωνία».

Πρόσθεσε ότι ανοιχτή παραμένει η συζήτηση για το πού θα γίνουν τα κλειστά κέντρα κράτησης.

Για τη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους δημάρχους και τον Μητσοτάκη, ο υπουργός είπε ότι όλοι συμφώνησαν ότι τα κλειστά κέντρα είναι καλύτερα από τη σημερινή κατάσταση στη Μόρια, τη ΒΙΑΛ και το Βαθύ».

Σχολιάζοντας, τέλος, τη χτεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, είπε:

«Η λογική του βέτο από Τσίπρα, μου θύμισε τη λογική του 2015 που μας οδήγησε σε 3ο μνημόνιο».
Tags:
μεταναστευτικό, μετανάστες, Νότης Μηταράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK