19:54 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανάγκη για άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρκείται σε ευρωπαϊκή στήριξη επικοινωνιακού χαρακτήρα μόνο για τα σύνορα και για να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «οφείλει άμεσα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και να πιέσει ακόμα και με βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ, προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την τήρηση της Κοινής Δήλωσης και ακόμα και κυρώσεις προς την Τουρκία για τον ωμό εκβιασμό, καθώς και δέσμευση για δίκαιο διαμοιρασμό στα κράτη-μέλη».

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο εσωτερικό, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει «να σταματήσει επιτέλους τις τραγικές καθυστερήσεις και να αποσυμφορήσει άμεσα τα νησιά».

Τέλος, αναφέρομενος στη Λέσβο, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου καθώς στην Μόρια υπάρχουν 25.000 άνθρωποι, ενώ οι προσφυγικές ροές αυξάνονται και οι πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια.

Μητσοτάκης: Συνειδητά fake news για να διαστρεβλωθεί η αλήθεια

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποδέχθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου τον πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου, Δημήτρη Συλλούρη.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να εξηγούμε το δίκαιο των θέσεών μας και να αντιμετωπίζουμε, βέβαια, ένα καινούργιο φαινόμενο, που είναι τα χειραγωγημένα fake news από κράτη, τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια» σημείωσε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον Έβρο.

Και πρόσθεσε: «Άρα και η σωστή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας αλλά και σε επίπεδο νομοθετικής, έχει πολύ μεγάλη σημασία».

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, συζήτησαν για την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και για την «προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Tags:
μεταναστευτικό, Αλέξης Τσίπρας, μετανάστες, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK