20:23 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε τροπολογία με την οποία εξισώνεται ο χρόνος απονομής της ελληνικής ιθαγένειας στους πρόσφυγες, με ό,τι ισχύει για τους πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν την ιδιότητα αυτή.

Τροπολογία που αυξάνει τα ελάχιστα έτη παραμονής στη χώρα ως προϋπόθεση για να λάβουν οι πρόσφυγες την ελληνική ιθαγένεια, κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, με την τροπολογία καταργείται η ρύθμιση που έθετε ως προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος πολιτογράφησης, την τριετή νόμιμη παραμονή και εξισώνεται με ό,τι ισχύει για τους πολίτες χωρών που επιθυμούν να πολιτογραφηθούν, δηλαδή τα επτά έτη. 

Όπως αναφέρεται σε άλλο άρθρο της ίδιας τροπολογίας, εξαιρείται από τον παρόντα κύκλο κινητικότητας το προσωπικό που υπηρετεί σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο συμπεριλαμβάνονται οι πανεπιστημιακών και οι στρατιωτικοί.

Οι αιτήσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις θα μπορούν να υποβληθούν εκ νέου μετά τη λήξη της κρίσης του κορωνοϊού.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Tags:
σύνορα, Ελλάδα, Τουρκία, Έβρος, ιθαγένεια, μεταναστευτικό, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK