ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επι των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορονοϊο και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επι πίνακι».

Την δική του εκτίμηση για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε την Πέμπτη στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως φοβάται ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα καθώς η εξέλιξη στην Πάτρα είναι πολύ ανησυχητική.

«Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Και ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας. Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ιδιος ο κος Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επι των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορονοϊο και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επι πίνακι. Εμείς αντιθετως με αίσθημα ευθύνης δε θα επικεντρώσουμε στη κριτική και στη καταγγελία αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ. Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να ζητήσουμε να ενισχυθούν τόσο τα προληπτικά μέτρα όσο και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία», υπογράμμισε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια. Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα».

«Και πρέπει να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία», κατέληξε.
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK