ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατηγόρησε την Τουρκία ότι προχωρά σε «εργαλειοποίηση ανθρώπων» για «γεωπολιτικούς και διπλωματικούς σκοπούς».

Για «απάνθρωπη εργαλειοποίηση ανθρώπων» από την Τουρκία έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφορικά με τις εξελίξεις στα σύνορα στον Έβρο και τη συγκέντρωση μεταναστών.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας απάνθρωπης εργαλειοποίησης ανθρώπων προς όφελος γεωπολιτικών και διπλωματικών σκοπών», δήλωσε.

Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στο CNN, τόνισε ότι οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο χρησιμοποιούν «αναλογικά μέτρα» και πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει χρήση υπερβολικής βίας.

«Δεν έχει γίνει χρήση υπερβολικής βίας. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σφαίρες. Ο ελληνικός στρατός και οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας έχουν χρησιμοποιήσει κάθε είδους αναλογικών μέτρων, προκειμένου να κρατήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας», υποστήριξε.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την Τουρκία για «προπαγάνδα» στην οποία επιδίδεται.

«Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επιδοθεί σε μια υπερβολική προπαγάνδα. Υπάρχει ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο χθες, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνικά σύνορα συνοδεύθηκαν από τις τουρκικές Αρχές. Υπήρξαν μηνύματα που ανέφεραν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε προσωπικά ότι όλοι πρέπει να πάνε στα σύνορα και απείλησε την Ευρώπη με εισροή μεταναστών και προσφύγων», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Αναφερθείς στην εθνικότητα των ατόμων στα σύνορα, είπε ότι από όσους συνελήφθησαν «μόνο 4% προέρχονται από τη Συρία».

«Είναι εμφανές ότι όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στη Συρία. Στην πλειοψηφία τους, οι άνθρωποι προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την υποσαχάρια Αφρική. Και, φυσικά, έχουν συγκεντρωθεί εκεί απευθείας από τις τουρκικές Αρχές. Μιλούν την τουρκική γλώσσα με μεγάλη άνεση, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκονταν στη χώρα για αρκετά μεγάλο διάστημα», υποστήριξε.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Έβρος, Καστανιές, μεταναστευτικό, μετανάστες, Τουρκία, Ελλάδα, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK