20:35 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (214)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Γερμανοελληνικό Οικονομικό Φόρουμ.

Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συνάντηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα στο Βερολίνο, όπως έκανε γνωστό ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Μέρκελ και Μητσοτάκης θα συναντηθούν, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο πλαίσιο του Γερμανοελληνικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Ζάιμπερτ, η κ. Μέρκελ αναμένεται να μιλήσει στις 14:15 (τοπική ώρα). 

Αναφορικά με το περιεχόμενο της διμερούς συνάντησης, ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε ότι μπορεί κανείς να προβλέψει πως σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η τρέχουσα κατάσταση στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

«Η καγκελάριος εκφράστηκε πολύ ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά την πρακτική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του άσκησε κριτική ότι έστειλε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε ένα αδιέξοδο, το οποίο για αυτούς σημαίνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση στα σύνορα που είναι για εκείνους κλειστά. Επισήμανε όμως επίσης και ότι η Τουρκία, λόγω της κατάστασης στον μαινόμενο συριακό πόλεμο και λόγω του γεγονότος ότι ήδη φιλοξενεί 3-4 εκατομμύρια πρόσφυγες, έχει να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος, μια δύσκολη κατάσταση και για αυτό έχει δικαιολογημένες προσδοκίες από την Ευρώπη», ανέφερε χατακτηριστικά ο κ. Ζάιμπερτ.

Σχολιάζοντας το ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τοποθετήθηκε αυστηρότερα πάνω στο ζήτημα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι τόσο η καγκελάριος όσο και άλλα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης αξιολογούν αυτή τη στιγμή την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκαν οι πρόσφυγες από τουρκικές ενέργειες.

«Ταυτόχρονα, η καγκελάριος είπε ότι "εξακολουθούμε να έχουμε κάθε συμφέρον να επιμείνουμε στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και ότι από ευρωπαϊκή πλευρά το κάνουμε και περιμένουμε αυτό να γίνει και από τουρκικής πλευράς"», πρόσθεσε ο ίδιος.

 Τέλος, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι το συμφέρον και των δύο πλευρών είναι στη συνέχιση της συνεργασίας στην μεταναστευτική πολιτική, όπως ορίζει η συμφωνία.

 

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (214)
Tags:
Στέφεν Σάιμπερτ, συνάντηση, Βερολίνο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK