20:41 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού συμμετείχε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Την ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα κρούσματα του οποίου στη χώρα μας έφτασαν τα 45.

Ο κ. Κικίλιας πρότεινε να ενισχυθεί η ψηφιακή πλατφόρμα του ECDC με τα πολιτικά μέτρα στα οποία προχωρά η κάθε χώρα καθημερινά, ώστε να υπάρχει on time ενημέρωση για τις ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον κορονοϊό.

Ο υπουργός επισήμανε, ακόμη, τη σημασία διεξαγωγής κοινών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού (όπως μάσκες και αντισηπτικά) στο πνεύμα της αλληλεγγύης των κρατών-μελών της ΕΕ.

«Πρότεινα ξανά στους Ευρωπαίους ομολόγους μου τη δημιουργία κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έτσι ώστε να μπαίνουν on time όλες οι πολιτικές των κρατών-μελών και να υπάρχει απευθείας ενημέρωση για τα επιμέρους μέτρα τα οποία παίρνουν για τον κοροναϊό. Η πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας και του υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις ευπαθείς ομάδες, με τους ηλικιωμένους, με αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν τα σημαντικότερα προβλήματα από αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας. Είμαστε οργανωμένοι με τα νοσοκομεία μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με το ΕΚΑΒ, με τους επιδημιολόγους, τους λοιμωξιολόγους και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αυτό το πολύ σοβαρό θέμα», δήλωσε μετά το πέρας του Συμβουλίου.

Ερωτηθείς για το πόσο αξιόπιστο είναι το ελληνικό σύστημα Υγείας απέναντι στον κορονοϊό, ο κ. Κικίλιας απάντησε τα εξής:

«Πρώτα απ' όλα εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Και αυτό είναι το ζητούμενο για όλη την Ευρώπη. Και μετά υποστηρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νοσοκομεία μας, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές. Πρέπει να τους εμπιστευόμαστε όλους, να υπάρχει αφοσίωση και φυσικά τονίζω να μην υπάρχουν fake news».
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
συμβούλιο, Ευρώπη, Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK