ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (212)
0 0 0
Βρείτε μας

Καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ωστόσο πως περιμένει κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Για την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, μίλησε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Star.

«Δεν μας ανησυχεί τίποτα. Αναλύουμε κάθε φορά την κατάσταση και αναλόγως πράττουμε», ανέφερε, σχετικά με την αναγγελία της Τουρκίας για την αποστολή 1.000 κομμάντος στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σημείωσε δε πως η Ελλάδα εξετάζει όλες τις δυνατότητές της και σχεδιάζει το πώς θα αντιδράσει.

«Εξετάζουμε τι δυνατότητες έχει και βάσει αυτών των δυνατοτήτων, σχεδιάζουμε τη δική μας αντίδραση. Περιμένουμε ότι θα κλιμακώσει την κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό και συνεχώς ενισχυόμεθα σε πολλαπλά επίπεδα», επισήμανε.

Αναφερθείς στο σενάριο προβοκάτσιας ο κ. Στεφανής σημείωσε πως «αναλύουμε κι αυτό το θέμα και ανάλογα σχεδιάζουμε"»

Εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε τέτοια κλιμάκωση, ώστε να προκληθεί ένα θερμό επεισόδιο και σημείωσε πως αν προκύψει η Ελλάδα θα απαντήσει.

«Σε καμία περίπτωση δεν επιζητούμε και δεν πάμε εμείς πρώτοι στο να προκαλέσοuμε θερμό επεισόδιο. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε να κλιμακώσουμε την κατάσταση», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Σημασία έχει να λύσουμε την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μη γίνει χειρότερη. Έχουμε γνώση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Με σταθερά βήματα δείχνουμε ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που προκαλούμε κι αυτό φαίνεται».

Τέλος, σημείωσε πως υπάρχει δύναμη και αποφασιστικότητα και «ξέρουμε τι θα κάνουμε υπερασπίζοντας την πατρίδα μας».

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
Έβρος, σύνορα, Ελλάδα, Τουρκία, Αλκιβιάδης Στεφανής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK